1. Home
  2. »
  3. Przepisy diabetyka
  4. »
  5. Zapiekanki, gulasze
  6. »
  7. ZAPIEKANKA Z RYŻEM, INDYKIEM I WARZYWAMI

ZAPIEKANKA Z RYŻEM, INDYKIEM I WARZYWAMI

4 PORCJE

SKŁADNIKI: 4 plastry polędwicy z indyka – 200 g, cebula – 40 g, 3 kolory papryki po 60 g – w sumie 180 g, marynowane szparagi – 40 g, zielone oliwki – 40 g, 1/3 kostki rosołowej – 3 g, 3 plastry ananasa – 90 g, 1 woreczek ryżu – 100 g, posiekana natka pietruszki, ser camembert – 70 g, pieprz.

WYKONANIE: Szynkę, cebulę i paprykę pokroić w kostkę, ananasa w niewielkie plasterki. Szparagi przekroić na połówki. Składniki razem wymieszać, dodać oliwki, posiekaną natkę pietruszki, starty na tarce jarzynowej ser camembert. 1/3 kostki rosołowej rozpuścić w pół szklanki gorącej wody. Zapiekankę doprawić pieprzem i zalać rosołem. Danie zapiekać
w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut. Gorącą zapiekankę podawać z ryżem.

SKŁAD ODŻYWCZY, WW, WBT
Całe danie: B – 57 g, T – 32 g, W – 112 g, 933 kcal, 11,5 WW, 5 WBT, 933 kcal
1 porcja: B – 14 g, T – 8 g, W – 28 g, 233 kcal, 3 WW, 1,5 WBT, 233 kcal

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

NAJNOWSZE

Skip to content