DESER WINOGRONOWY

2 PORCJE

SKŁADNIKI: 1 serek waniliowy – 150 g, jasne winogrona – 120 g, 2 mandarynki – 100 g, rodzynki – 20 g, 1 galaretka agrestowa – 75 g, listki mięty do ozdoby.

WYKONANIE: Winogrona umyć, osuszyć i wypestkować. Galaretkę rozpuścić w pół litra gorącej wody. Szklanki postawić podparte w taki sposób, aby stały lekko przechylone. Serek rozcieńczyć z odrobiną galaretki i przełożyć do dwóch przechylonych szklanek, aby uzyskać efekt ukośnej jasnej warstwy. Odstawić do lodówki, by serek stężał. Gdy zgęstnieje, ułożyć na nim owoce i zalać tężejącą galaretką. Odstawić na około jedną godzinę. Przed podaniem udekorować odrobiną serka waniliowego i listkami mięty.

SKŁAD ODŻYWCZY, WW, WBT
Cały deser: B – 12 g, T – 8 g, W – 62 g, 365 kcal, 6 WW, 1 WBT
1 porcja: B – 6 g, T – 4 g, W – 31 g, 183 kcal, 3 WW, 0,5 WBT

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

NAJNOWSZE

Skip to content