TRUSKAWKOWY DESER

4 PORCJE

SKŁADNIKI: 1 jogurt rodzinny Danona – 540 g, odmrożone truskawki – 350 g,
20 biszkoptów – 60 g.

WYKONANIE: Owoce zmiksować na papkę jeszcze lekko zmrożone. Biszkopty zetrzeć
na tarce jarzynowej na dużych otworach. Deser przekładać warstwami: najpierw 2-3 łyżki jogurtu, starte biszkopty, zmiksowane owoce. Warstwy powtórzyć aż do zużycia składników. Gotowy deser wstawić do lodówki na 20 minut.

SKŁAD ODŻYWCZY, WW, WBT:
Cały deser: B – 23 g, T – 17 g, W – 145 g, 797 kcal, 14,5 WW, 2,5 WBT
1 porcja: B – 6 g, T – 4 g, W – 36 g, 199 kcal, 3,5 WW, 0,5 WBT

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

NAJNOWSZE

Skip to content