1. Home
  2. »
  3. Przepisy diabetyka
  4. »
  5. Przystawki i przekąski
  6. »
  7. TYMBALIKI Z DROBIU

TYMBALIKI Z DROBIU

3 PORCJE

SKŁADNIKI: ugotowany kurczak – 300 g, 1 kostka rosołowa Knorr – 10 g, 2 łyżki groszku konserwowego – 50 g, czerwona i zielona papryka konserwowa – 30 g, 1 mała ugotowana marchewka – 60 g, sól, pieprz, słodka papryka, plasterki cytryny, 1 opakowanie żelatyny wieprzowej do mięs, ryb i deserów – 20 g, 2-3 ząbki czosnku.

WYKONANIE: W niewielkich pucharkach warstwami ułożyć groszek, pokrojoną paprykę konserwową, gotowaną marchewkę pokrojoną w niewielką kostkę lub w plasterki oraz drobno posiekane mięso kurczaka. Żelatynę wsypać do 1 litra przegotowanej gorącej wody
i dokładnie wymieszać aż się rozpuści. Nie gotować. Doprawić rosół do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i posiekanym czosnkiem. Rozlać do pucharków wypełnionych warzywami i mięsem. Odstawić do stężenia. Podawać w pucharkach lub zanurzyć pucharki na chwilę w gorącej wodzie i przełożyć tymbaliki na półmisek. Przed podaniem można tymbaliki ozdobić plasterkami cytryny.

SKŁAD ODŻYWCZY, WW, WBT:
Całe danie: B – 77 g, T – 37 g, W – 7 g, 0,5 WW, 6,5 WBT, 676 kcal
1 porcja: B – 26 g, T – 12 g, W – 2 g, 0 WW, 2 WBT, 225 kcal

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

NAJNOWSZE

Skip to content