1. Home
  2. »
  3. Przepisy diabetyka
  4. »
  5. Sałatki i surówki
  6. »
  7. SAŁATKA Z RAWIOLI

SAŁATKA Z RAWIOLI

3 PORCJE

SKŁADNIKI: rawioli z serem – 50g, brokuły po ugotowaniu – 100g, 2 plastry ananasa w syropie – 70g,
fasola czerwona konserwowa – 80g, kukurydza konserwowa – 100g, filet z kurczaka po ugotowaniu –
100g, 1 łyżka majonezu – 20g, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka.

WYKONANIE: Ugotować rawioli w osolonej wodzie i odcedzić, wsypać do miseczki, dodając
pokrojone ananasy, czerwoną fasolę, kukurydzę, ugotowane brokuły, pokrojonego w kostkę –
ugotowanego – fileta z kurczaka. Wszystko połączyć z majonezem i doprawić przyprawą do kurczaka,
solą i pieprzem.

SKŁAD ODŻYWCZY, WW, WBT:
Cała sałatka zawiera: B – 42g, T – 24g, W – 84g, 8,4 WW, 3,8 WBT, 914 kcal,
1 porcja: B – 14g, T – 8g, W – 28g, 2,8 WW, 1,3 WBT, 304 kcal

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

NAJNOWSZE

Skip to content