1. Home
  2. »
  3. Przepisy diabetyka
  4. »
  5. Sałatki i surówki
  6. »
  7. SAŁATKA Z INDYKIEM Z KULKAMI SEROWYMI

SAŁATKA Z INDYKIEM Z KULKAMI SEROWYMI

3 PORCJE

SKŁADNIKI: pierś z indyka ugotowana – 100g, a po podpieczeniu – 70g, 1 łyżka oliwy z oliwek – 10g,
sałata kolorowa (sałatka fantazja smaków) – 40g, 2 łyżki soku z cytryny – 20g, kilka pomidorków
koktajlowych – 50g, kulki serowe naturalne – 50g, kilka łyżek groszku konserwowego – 70g, orzechy
nerkowca – 15g, sól, pieprz, ostra papryczka, przyprawa do kurczaka, 2-3 ząbki czosnku.

WYKONANIE: Mięso umyć, obgotować w osolonej wodzie, a następnie ułożyć na folii aluminiowej,
posypać przyprawą do kurczaka i chwilę podpiec w piekarniku. Ostudzić. Kolorowe sałaty umyć i
osuszyć, porwać na kawałki, dodać kulki serowe, pokruszonego indyka, pokrojone pomidorki
koktajlowe, odcedzony z zalewy groszek. Wszystkie składniki ułożyć w salaterce. Papryczkę oczyścić i
posiekać. Wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem, solą, pieprzem i papryczką.
Polać sałatę, posypać orzechami.

SKŁAD ODŻYWCZY, WW, WBT
Całe danie zawiera: B – 33g, T – 42g, W – 18g, 1,8 WW, 5,1 WW, 556 kcal
1 porcja: B – 11g, T – 14g, W – 6g, 0,6 WW, 1,7 WBT, 185 kcal

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

NAJNOWSZE

Skip to content