1. Home
  2. »
  3. Przepisy diabetyka
  4. »
  5. Sałatki i surówki
  6. »
  7. FRUIT COCTAIL – SAŁATKA MEKSYKAŃSKA

FRUIT COCTAIL – SAŁATKA MEKSYKAŃSKA

4 PORCJE

SKŁADNIKI: 1 puszka koktajlu owocowego w lekkim syropie – Del Monte – 825 g, w tym 500 g
samych owoców, kilka śliwek suszonych – 60 g, rodzynki – 40 g, morele suszone – 30 g, suszony
banan – 20 g.

WYKONANIE: Do owoców lekko odsączonych od syropu dokładamy śliwki, rodzynki, morele suszone i
banany. Wszystkie składniki mieszamy i pozostawiamy do zmiękczenia suszonych owoców. Gotową
sałatkę ozdabiamy listkami mięty.

SKŁAD ODŻYWCZY, WW, WBT:
Cała sałatka zawiera: B – 8 g, T – 2 g, W – 166 g, 16,6 WW, 0,5 WBT, 703 kcal
1 porcja: B – 2,g, T – 0,5 g, W – 41 g, 4,1 WW, 0 WBT, 175 kcal

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

NAJNOWSZE

Skip to content