GUACAMOLE POSYPANE SEREM KOZIM

GUACAMOLE POSYPANE SEREM KOZIM

Guacamole posypane serem kozim (na bazie pomidorów) to idealny dodatek do grzanek. 

2 PORCJE

 SKŁADNIKI: pomidory – 120 g, cebula – 40 g, papryka chili – 20 g, kawałek czerwonej papryki – 30 g, 1 łyżka posiekanej kolendry, ser kozi do posypania – 20 g, 2 łyżki salsy guacamole z awokado Delekta – 60 g, sól, pieprz.

WYKONANIE: Pomidory umyć, pokroić w kostkę wraz z cebulą. Dodać posiekaną cebulę, paprykę i posiekane zioła. Składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Pozostawić na 15 minut w lodówce. Potem połączyć z 2 łyżkami salsy z awokado. Ponownie lekko wymieszać i posypać kozim serem. Danie przełożyć do miseczki, ponadto przykryć folią aluminiową i pozostawić na kilka godzin do przegryzienia się składników. Gotowym guacamole posypanym serem kozim możemy smarować kromki świeżego pieczywa lub grzanki.

SKŁAD ODŻYWCZY, WW, WBT:

Całe danie: B – 7 g, T – 10 g, W – 12 g, 1 WW, 1 WBT, 158 kcal

1 porcja: B – 3 g, T – 5 g, W – 6 g, 0,5 WW, 0,5 WBT, 79 kcal

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

NAJNOWSZE

Skip to content