1. Home
  2. »
  3. Przepisy diabetyka
  4. »
  5. Desery, ciasta, koktajle
  6. »
  7. DESER Z CIASTECZKAMI OWSIANYMI

DESER Z CIASTECZKAMI OWSIANYMI

3 PORCJE

SKŁADNIKI: truskawki po odmrożeniu – 300 g, 1 łyżka cukru pudru – 12 g, 1 serek homogenizowany waniliowy – 150 g, złotokłose ciastka owsiane 6 sztuk – 72 g, rurki waflowe 3 sztuki – 9 g, kawałki truskawek i listki mięty do ozdoby.

WYKONANIE: Odmrożone truskawki zmiksować w blenderze lub malakserze z dodatkiem cukru pudru. Ciastka pokruszyć na drobne kawałki. W wysokich szklanych naczyniach do deserów, składniki przekładać warstwami. Mus truskawkowy, serek waniliowy, pokruszone ciastka aż do wyczerpania produktów. Gotowy deser przybrać kawałkami truskawek, listkami mięty i rurkami waflowymi.

SKŁAD ODŻYWCZY, WW, WBT
Cały deser: B – 18 g, T – 25 g, W – 103 g, 1049 kcal, 10,5 WW, 3 WBT
Jedna porcja: B – 6 g, T – 8 g, W – 34 g, 349 kcal, 3,5 WW, 1 WBT

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

NAJNOWSZE

Skip to content