1. Home
  2. »
  3. Przepisy diabetyka
  4. »
  5. Dania z makaronem
  6. »
  7. MAKARON Z SOSEM ŁOSOSIOWYM

MAKARON Z SOSEM ŁOSOSIOWYM

2 PORCJE
SKŁADNIKI: makaron zielony do spaghetti – 50 g, cebula – 40 g, 2 duże łyżki serka naturalnego Creme – 80 g, 1 łyżeczka masła – 8 g, papryka żółta – 70 g, papryka czerwona – 70 g, 2 łyżki soku z cytryny – 20 g, łosoś wędzony sałatkowy – 80 g, kilka oliwek do ozdoby – 25 g, sól, pieprz.

WYKONANIE: Umytą cebulę drobno pokroić. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cebulę i paprykę poddusić w rozgrzanym maśle, a następnie doprawić solą i pieprzem. Do cebuli i papryki wlać sok z cytryny, dodać serek Creme i trzymać na małym ogniu przez około trzy minuty. Dodać rozdrobnionego łososia sałatkowego i podgrzać. Ugotowany w osolonej wodzie makaron odcedzić, wyłożyć na talerz, polać sosem łososiowym, ozdobić oliwkami i posypać resztą pokrojoną papryką.

SKŁAD ODŻYWCZY, WW, WBT:
Całe danie: B – 26 g, T – 18 g, W – 26 g, 2,6 WW, 2,2 WBT, 504 kcal
1 porcja: B – 13 g, T – 9 g, W – 13 g, 1,3 WW, 1,3 WBT, 252 kcal

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

NAJNOWSZE

Skip to content