ŁOSOŚ W BROKUŁOWYM SOSIE

ŁOSOŚ W BROKUŁOWYM SOSIE

2 PORCJE

SKŁADNIKI: łosoś wędzony sałatkowy – 80 g, makaron kokardki małe Lubella 7 – 50 g, brokuły po ugotowaniu – 200 g, 2 łyżki śmietany 12% – 40 g, sól, pieprz, listki bazylii do ozdoby.

WYKONANIE: Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Brokuły również ugotować w osolonej wodzie około 8-9 minut, odcedzić, ostudzić, zmiksować i dodać śmietanę. Gdy masa brokułowa będzie zbyt gęsta należy dodać 2-3 łyżki wody gotowanej z brokuł. Doprawić pieprzem i solą. Na talerz wyłożyć makaron, polać sosem brokułowym i posypać rozdrobnionym łososiem sałatkowym. Ozdobić listkami bazylii.

SKŁAD ODŻYWCZY, WW, WBT

Całe danie: B – 31 g, T – 12 g, W – 47 g, 4.7 WW, 2.4 WBT, 404 kcal

1 porcja: B – 15 g, T – 6 g, W – 23 g, 2.3 WW, 1.2 WBT, 202 kcal

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

NAJNOWSZE

Skip to content