FILETY Z DORSZA W ŚMIETANIE

FILETY Z DORSZA W ŚMIETANIE

2 PORCJA

SKŁADNIKI: 2 filety z dorsza – 500 g, ½ szklanki mleka – 100 g, 1 łyżka mąki – 20 g, 2 łyżki śmietany 18% – 40 g, 1 łyżka startego żółtego sera – 20 g, 1 łyżka oliwy do wysmarowania naczynia – 10 g, natka pietruszki, pieprz, sól.

Filety z dorsza w śmietanie – WYKONANIE: Umyte i lekko rozmrożone filety z dorsza włożyć na około 40 minut do mleka. Odsączyć, posypać solą, pieprzem, oprószyć mąką i obsmażyć lekko z obu stron na jasnozłoty kolor. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać śmietaną, posypać żółtym serem i zapiekać w piekarniku około 10 minut. Gotowe danie posypać posiekaną natką pietruszki.

SKŁAD ODŻYWCZY, WW, WBT:

Całe danie zawiera: B – 86 g, T – 32 g, W – 16 g,

1,6 WW, 6,3 WBT, 694 kcal

1 porcja: B – 43 g, T – 16 g, W – 8 g,

0,8 WW, 3,1 WBT, 347 kcal

Polecamy też cannelloni z dorszem https://diabetyk.pl/przepisy-diabetyka/dania-rybne/cannelloni-z-dorszem/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

NAJNOWSZE

Skip to content