1 PORCJA
SKŁADNIKI: pierś z indyka – 140 g, 2 łyżeczki sosu sojowego – 14 g, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki soku ananasowego – 25 g, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej – 8 g, 3 plastry ananasa z puszki – 100 g.
WYKONANIE: pierś pokroić w paski, wymieszać z sosem sojowym i posiekanym czosnkiem. W rondelku obsmażyć mięso z obu stron. Dodać pokrojone w kostkę 2 plastry ananasa. Sok ananasowy wymieszać z mąką ziemniaczaną, zalać kurczaka i zagotować, mieszając. Danie wyłożyć na talerz i ozdobić plastrem ananasa.
SKŁAD ODŻYWCZY, WW, WBT:
1 porcja: B – 28 g, T – 1 g, W – 31 g, 3 WW, 1 WBT, 244 kcal