1. Home
  2. »
  3. Przepisy diabetyka
  4. »
  5. Dania mięsne
  6. »
  7. PIERŚ KURCZAKA PO CHIŃSKU Z ANANASEM

PIERŚ KURCZAKA PO CHIŃSKU Z ANANASEM

1 PORCJA

SKŁADNIKI: pierś z indyka – 140 g, 2 łyżeczki sosu sojowego – 14 g, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki soku ananasowego – 25 g, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej – 8 g, 3 plastry ananasa z puszki – 100 g.

WYKONANIE: pierś pokroić w paski, wymieszać z sosem sojowym i posiekanym czosnkiem. W rondelku obsmażyć mięso z obu stron. Dodać pokrojone w kostkę 2 plastry ananasa. Sok ananasowy wymieszać z mąką ziemniaczaną, zalać kurczaka i zagotować, mieszając. Danie wyłożyć na talerz i ozdobić plastrem ananasa.

SKŁAD ODŻYWCZY, WW, WBT:
1 porcja: B – 28 g, T – 1 g, W – 31 g, 3 WW, 1 WBT, 244 kcal

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

NAJNOWSZE

Skip to content