książka kucharska, kulinaria, diabetyk.pl, cukrzyca, edukacja, książka kucharska, diabetologia

Rozwiązanie konkursu: Wygraj przepisy (i nie tylko)…

16 stycznia, w piątek, zakończyliśmy kolejny konkurs na portalu diabetyk.pl pt. „Wygraj przepisy (i nie tylko) na zdrowie”. Zadanie konkursowe polegało na odpowiedzi na jedno pytanie i przesłaniu swojej odpowiedzi na wskazany adres e-mail. Do wygrania było pięć książek autorstwa dr. Marka Hymana „Koniec z cukrzycą i otyłością – książka kucharska”. Wiemy już, do kogo trafiają nagrody!

Pytanie konkursowe: Który ze składników pokarmowych (białko, tłuszcz, węglowodany) zawiera najwięcej kilokalorii (kcal) i ile?

Poprawna odpowiedź: Składnikiem pokarmowym, który zawiera najwięcej kilokalorii (kcal) jest tłuszcz. 1 gram tłuszczu dostarcza 9 kcal.

Wśród osób, które przesłały e-maila i prawidłowo odpowiedziały na pytanie konkursowe wylosowaliśmy pięć osób. Do każdej z tych osób trafia książka  autorstwa dr. Marka Hymana „Koniec z cukrzycą i otyłością – książka kucharska”.

Lista nagrodzonych osób:

1.       Agata Kosik (Radzionków)
2.       Małgorzata Piechowska (Białystok)
3.       Marcin Gorzelak (Tomaszów Mazowiecki)
4.       Ewa Grzesik-Arent (Wrocław)
5.       Sandra Bołżan (Chodzież)

Gratulujemy i zapraszamy do udziału w kolejnych zabawach konkursowych!

Nr 1 na liście bestsellerów New York Timesa – książka kucharska „Koniec z cukrzycą i otyłością” dostępna już w Polsce. To druga publikacja dr. Hymana, poprzednia była kompleksowym opisem metody i można ją było wygrać w poprzednim konkursie na diabetyk.pl

To nie tylko książka kulinarna, ale niezwykle skuteczny program  motywujący do zdrowego trybu życia i zmian w naszym odżywianiu.

książka kucharska, kulinaria, diabetyk.pl, cukrzyca, edukacja, książka kucharska, diabetologia

Czy masz niepohamowany apetyt na słodycze i węglowodany wysokoprzetworzone? Czy lekarz powiedział Ci, że Twoje stężenie cukru na czczo jest za wysokie? Czy masz nadwagę? Czy w Twojej rodzinie ktoś cierpiał na cukrzycę, choroby serca, otyłość?

Jeżeli Twoja odpowiedź na którekolwiek z tych pytań jest twierdząca, to znaczy, że ta książka jest Ci potrzebna. Musisz sięgnąć po przepisy, dzięki którym uzyskasz zdrowie oraz utracisz wagę.  Autor, światowej sławy dr Mark Hyman, przedstawił w książce ponad 175 smakowitych przepisów (na śniadania, zupy, sałatki, dania główne, przekąski oraz desery) dla uzyskania całkowitego zdrowia oraz utraty wagi. Zostały one stworzone na podstawie sześciotygodniowego planu cofnięcia cukrzyco-otyłości.

„Jedzeniopodobne” substancje oferowane przez przemysł żywieniowy oszukują nasze kubki smakowe krótkotrwałą przyjemnością Uzależniają mózg od sprytnej kombinacji tłuszczu, cukru i soli, pompowanej bez umiaru w pokarmy wytworzone w fabrykach. Niestety nasza biochemia nie jest w stanie poradzić sobie z tymi pokarmami, a rezultatem jest nadwaga.

Autor namawia, aby powrócić do kuchni domowej. Udowadnia, że rozwiązanie jest bardzo proste i w zasięgu ręki, znajdziemy je w wózkach na zakupy, lodówkach, szafkach kuchennych, a także na naszych stolach. Podpowiada także, co wyrzucić z naszego jadłospisu.

 „Koniec z cukrzycą i otyłością” to oparty na badaniach naukowych program powrotu do zdrowia, niezawodny plan, krok po kroku, cofnięcia przyczyn wywołujących cukrzycę i otyłość. Autor przekłada badania naukowe na praktyczne zalecenia dla każdego, kto zechce wyzdrowieć i zachować zdrowie. W książce oprócz przepisów i porad żywieniowych znajdują się różnorodne narzędzie pomocne w przeprowadzeniu diety – testy, sposoby pomiarów, które powiedzą wiele o twoim zdrowiu i metabolizmie.

Jeżeli będziecie przestrzegać zaleceń programu i stosować zawarte w książce przepisy, to możecie się spodziewać pozytywnych rezultatów.

Pytanie konkursowe: Który ze składników pokarmowych (białko, tłuszcz, węglowodany) zawiera najwięcej kilokalorii (kcal) i ile?

Wśród osób, które prześlą e-maila na adres konkursy@diabetyk.pl i prawidłowo odpowiedzą na pytanie konkursowe wylosujemy pięć osób, do których trafią książki autorstwa dr. Marka Hymana „Koniec z cukrzycą i otyłością – książka kucharska”.

W e-mailu oprócz odpowiedzi należy podać dane do wysyłki, a także wkleić zgodę na przetwarzanie danych: „Wyrażam zgodę na gromadzenie i przetwarzanie moich danych osobowych przez organizatorów w celach związanych z konkursem (zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, Dz.U. 1997 Nr 133, poz. 883 z późn. zm.)”. Zgłoszenia bez pełnych danych i zgody nie będą brane pod uwagę.

Na odpowiedzi czekamy od 7 do 16 stycznia 2015 r. Rozwiązanie konkursu 19 stycznia 2015 r.

Redakcja